Scroll to top

Kuća Zen

category: Izdvojeno

Kuća Zen

OBITELJSKI SKLOP KUĆA smješten je s vanjske strane uz rub perimetra starih gradskih zidina. Nastala je na specifičnoj građevinskoj čestici sa izlazom na ulicu i zavučenim dijelom nedohvatljivim pogledima sa ulice, nekoliko različitih ambijenata i odnosa prema okolini. Organizirana je u tri volumena kreirajući istovremeno introvertirana i intimna dvorišta, te otvorene plohe prema vizurama šibenskog zaljeva i plaže uzdižući pritom kvalitetu života na višu razinu.

MEDITERAN – prostornom organizacijom, korištenjem materijala karakterističnih za dalmatinsko podneblje i kreiranjem suvremenih načina korištenja zajedničkih prostora cilj je bio stvaranje novog mediteranskog identiteta u gustom urbanom prostoru.

ZEN - Akcentom na scenarijima korištenja prostora dvorišta podiže se svijest i izjednačava važnost unutarnjih i vanjskih prostora. Pažljivim projektiranjem i odabirom materijala, bez obzira na gustu izgrađenost i dijalog sa susjednim objektima, ulazeći u ovaj obiteljski sklop osjeća se odsjećenost od vanjskog svijeta, pronalazi intima i uspostavlja duševna ravnoteža.

 • Autor:

  Jagoda Zaninović, dipl. inž. arh.

 • Vrsta objekta:

  Obiteljska kuća

 • Mjesto:

  Šibenik

 • Godina:

  2005. - 2015.